Kuruluş:

2007 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi`nin kuruluşunun hemen akabinde kurulan Edebiyat Fakültesinin bünyesinde 2010 yılında kurulmuş olan Bölümümüz, ilk öğrencilerini 2013-2014 eğitim öğretim yılında kabul etmiştir. Kuruluşundan bu yana 300’ün üzerinde lisans ve 35’in üzerinde yüksek lisans öğrencisi mezun etmiştir. Mezunlarımız bilgi merkezlerinde ve çeşitli sektörlerde istihdam edilmektedir. 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle lisans öğretiminin yanı sıra yüksek lisans ve doktora programlarıyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Bilgi ve Belge Yönetimi Lisans programında 157, yüksek lisans programında 57 ve doktora programında 16 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü:

Bilgi ve Belge Yönetimi; her formattaki bilginin nitelenmesi, düzenlenmesi, erişimi, yayımı ve yönetimine ilişkin kuramsal ve uygulamalı araştırmaların yapıldığı akademik bir disiplindir. Bilginin korunması, kitlelerin erişimine açık olması ve geliştirilebilir hale gelmesi için bu alanda eğitim almış profesyonel kütüphanecilere, bilgi yöneticilerine ve arşivcilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitiminin dışında 4 yıl (8 yarıyıl) olmakla birlikte örgün öğretim modeli izlenmektedir.

Anabilim Dalları:

Bölümümüz Kütüphanecilik, Arşivcilik ve Bilgi Yönetimi ve Teknolojisi olmak üzere 3 anabilim dalından oluşmaktadır.

Unvanlar:

Bölümümüz mezunları Kütüphaneci, Bilgi uzmanı, Arşiv memuru, Bilgisayar işletmeni, Arşivist, Dokümantalist, Akademik uzman, Sistem analisti, Halkla ilişkiler ve pazarlama elemanı, Web tasarımcısı vb. unvanlarla çeşitli sektörlerde çalışmaktadır.